Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ιερά Πανήγυρις Παναγίας Εσφαγμένης

  Με μεγάλη λαμπρότητα εόρτασε και φέτος η ενορία μας την Υπεραγία Θεοτόκο την Εσφαγμένη, την ιερά εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται και φυλάσσεται στον Ιερό μας Ναό. 
 Το πρωί της Κυριακής 27 Οκτωβρίου 2013, τελέσθηκε η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου μας, Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου, κατά τη διάρκεια της οποίας χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον Διάκονο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, Πυργετού Λαρίσης, π. Φιλόθεο Ανατολίτη ικανό επιστήμονα και ιδιαίτερα ευπαίδευτο κληρικό . 
 Στη συνέχεια εντός του Ιερού Ναού έγινε η λιτάνευσις των ιερών λειψάνων των Αγίων Αποστόλων μέσα σε αργυρή λειψανοθήκη, τα οποία και θα παραμείνουν μόνιμα πλέον στον Ναό προς ευλογία των πιστών.
  Κατόπιν και επ' ευκαιρία των 30 χρόνων από της ιδρύσεως τηςφιλανθρωπικής αδελφότητας των κυριών της ενορίας μας "Η Αγία Ταβιθά", ο Σεβασμιώτατος τίμησε και επαίνεσε τις δραστήριες και φιλάνθρωπες αυτές κυρίες όπως και τον εφημέριο της ενορίας μας π. Δημήτριο Καρανίκα που καθοδηγεί όλα αυτά τα χρόνια το φιλάνθρωπο αυτό έργο, ενώ η κ. Αφροδίτη Αετοπούλου συγκίνησε με τον λόγο της αναφερόμενη στο πολύχρονη πορεία της αδελφότητας στο πλάι πονεμένων αδερφών της ενορίας και της πόλης μας. 
  Λίγο πριν το τέλος ο π.Δημήτριος τίμησε με αργυρό μετάλλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Ιγνάτιο, για την ειλικρινή πατρική αγάπη και συμπαράστασή του στο έργο της ενορίας και της "Αγίας Ταβιθά" και τον Αρχιμανδρίτη π. Αχίλλιο, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, για την αγαθή συνεργασία του με τις κυρίες και την αδελφότητα.  
   Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο πιστός λαός ο οποίος από πολύ νωρίς κατέκλυσε τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού, περιμένοντας υπομονετικά για ν’ ανάψει ένα κερί στη χάρη της Παναγίας, συνόδεψε την χαριτόβρυτη ιερά και επιβλητική εικόνα της Εσφαγμένης Μεγαλόχαρης Κυρίας Θεοτόκου, στους δρόμους γύρω από τον Ναό, ενώ ο ιερός κλήρος, οι Ιεροψάλτες, οι Αναγνώστες οι Ιερόπαιδες και τα παιδιά της νεανικής κίνησης της ενορίας προηγουμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ιγνατίου συμμετείχαν της ιεράς λιτανεύσεως. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου