Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Εθελοντική αιμοδοσία - Τράπεζα αίματος "Αγίας Ταβιθά"

Αιμοδοσία στην Ενορία μας μερίμνη της "Αγίας Ταβιθά"
   Το αίμα είναι μια ζωτική ανάγκη και τέτοιες ανάγκες δεν γνωρίζουν διακοπές και αργίες αλλά προκύπτουν εκεί, που δεν τις περιμένεις. Στη χώρα μας, δυστυχώς, οι ανάγκες αίματος είναι πολύ μεγάλες. Χρειάζονται 650,000 μονάδες ετησίως, δηλαδή περίπου 2.000 μονάδες την ημέρα. Ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις, καρκινοπαθείς, άνθρωποι με νοσήματα του Αίματος, θαλασσαιμικοί, μεταμοσχευμένοι, άτομα που χρειάζονται παράγωγα Αίματος και βέβαια η πιο μεγάλη πληγή, τα ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ.
  Θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους ότι: 
Αν έδιναν Εθελοντικά Αίμα 7 άτομα στα 100, μια φορά το χρόνο,  θα είχαμε επάρκεια Αίματος και δε θα εκβιαζόταν κανείς να φέρει Αίμα για τον άρρωστο του.-   
  Γι’ αυτό μην περιμένετε από τον άλλον να κάνει αυτό που μπορείτε να το κάνετε και εσείς! Δώστε Αίμα, γίνετε Εθελοντές Αιμοδότες! 
-    Μην περιμένετε να σας χτυπήσει την πόρτα η ανάγκη για να σκεφτείτε να δώσετε Αίμα, γιατί αν δεν υπάρχει διαθέσιμο Αίμα στο Νοσοκομείο, θα είναι αργά όσο και να τρέξετε σε ένα έκτακτο περιστατικό. 
-    Το καλοκαίρι, επειδή και εμείς οι Αιμοδότες πάμε διακοπές, ας δώσουμε τώρα Αίμα πριν φύγουμε γιατί Αίμα χρειαζόμαστε και το καλοκαίρι και ίσως και περισσότερο λόγω των πολλών τροχαίων ατυχημάτων.
 πηγή:www.seakozanis.gr


                                     Γίνε κι εσύ εθελοντής αιμοδότης

Κάτω από τη μέριμνα των κυριών της "Αγίας Ταβιθά",  διοργανώνεται στο Ενοριακό μας "Αρχονταρίκι" εθελοντική αιμοδοσία.Η τράπεζα αίματος των εθελοντών αιμοδοτών της Ενορίας μας, έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια στη Λάρισα μια αρκετά μεγάλη δύναμη εθελοντικής προσφοράς αίματος.

Επόμενη τακτική αιμοδοσία τον Ιούνιο 
(παραμονές Ιεράς πανηγύρεως της Ενορίας)



Λόγοι για να γίνεις Εθελοντής Αιμοδότης
 1.Επιβεβαιώνεις κατ’αρχήν τη δική σου υγεία, γιατί το αίμα σου ελέγχεται συνεχώς.
 2.Το αίμα του αιμοδότη είναι πιο ασφαλές, έναντι του περιστασιακού αιμοδότη και δεν δημιουργεί 
προβλήματα.
 3.Για την εγγύηση ότι υπάρχει εφεδρεία αίματος σε συγκεκριμένες περιόδους (Καλοκαιρινές 
διακοπές-Χριστούγεννα κ.λ.π.).
 4.Γίνεται μεγαλύτερη και σωστότερη αξιοποίηση του προσφερόμενου αίματος και παρέχονται τα χρονικά περιθώρια για τον εργαστηριακό του έλεγχο
 5.Όσο αυξάνονται οι εθελοντές, τόσο μειώνονται οι πιέσεις σε άλλους (συγγενείς κ.λ.π.) να δώσουν αίμα.
 6.Ο εθελοντής δεν έχει λόγο να κρύψει στοιχεία που του ζητούνται. Υπάρχει η έγγραφη συγκατάθεσή του για να εξετασθεί το αίμα του.
 7.Ο εθελοντής αιμοδότης είναι άνθρωπος ευαισθητοποιημένος, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.
 8.Η κάλυψη των αναγκών αίματος δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας και υπερηφάνειας και καθιστά τη χώρα μας αυτάρκη και ανεξάρτητη.
 9.Νιώθεις ένα μοναδικό αίσθημα συμπαράστασης για τον συνάνθρωπό σου, και έχεις την ικανοποίηση της επίγνωσης ότι βοήθησες στη σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής.
10.Η αιμοδοσία είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό του υγιούς δότη, διότι κινητοποιείται ο μυελός των οστών του, για την παραγωγή νέων κυττάρων αίματος.
11.Η αιμοδοσία είναι ευγενική πράξη που σώζει ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται. Μόνο προσφέρεται. Είναι ζήτημα τιμής και ζωής. Είναι το πολυτιμότερο δώρο που μπορεί να κάνει κάποιος άνθρωπος σε κάποιον άλλο-το δώρο της ζωής.
12.Σήμερα αφορά κάποιον άλλον, αύριο ίσως αφορά κάποιον δικό μας.
                                                                                                           πηγή: http://www.mymolivos.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου