Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Φροντιστήριο Κατηχητών Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου

Κατά την απονομή των διοριστηρίων στους νέους κατηχητές, στην αίθουσα του "Επιουσίου".
   Η Ενορία μας  είχε την μεγάλη χαρά και ευλογία, να φιλοξενήσει στον ενοριακό μας Αρχονταρίκι το Φροντιστήριο Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Οι συναντήσεις για τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους κατηχητές γίνονται κάθε 15 μέρες και συγκεκριμένα κάθε δεύτερη Δευτέρα στη φιλόξενη αίθουσα του Αγίου Νικολάου Λαρίσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς μας Μητρόπολης, "το φροντιστήριο κατηχητών έχει ως στόχο την επιμόρφωση, τη γνωριμία και την επικοινωνία των κατηχητών, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την εξεύρεση λύσεων πάνω σε προβλήματα που προκύπτουν κατά την κατηχητική   δραστηριότητα.
   Διδάσκουν ειδικοί επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων, οι οποίοι μεταδίδουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, ώστε να καταστούν ωφέλιμες και χρήσιμες κατά τη διακονία των κατηχητών. Καθηγητές θεολόγοι καταρτίζουν τους κατηχητές σε θέματα που άπτονται της Αγίας Γραφής, των αγίων, του δόγματος και άλλων θεμάτων της ορθόδοξης χριστιανικής ζωής. Έμπειροι κατηχητές παρουσιάζουν υποδειγματικά μαθήματα κατηχήσεως και μοιράζονται τα δικά τους βιώματα από την ενασχόληση μ' αυτό το τόσο σημαντικό και ιερό έργο. Επίσης, γίνεται κατάρτιση σε παιδαγωγικά θέματα και κοινωνικά θέματα.
 Το Φροντιστήριο Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που έχει τη θέληση και την όρεξη να αφιερώσει λίγο από το χρόνο του στην κατήχηση των νέων βλαστών της Εκκλησίας μας και να καταστεί κατηχητής και στέλεχος της τοπικής μας Εκκλησίας. Ο κύκλος σπουδών είναι διετούς φοιτήσεως και, στο τέλος, σε εκείνους που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα θα επιδοθούν ειδικά διπλώματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου