Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Το ενοριακό φιλανθρωπικό έργο και η δράση της «Αγίας Ταβιθά»


Η «Αγία Ταβιθά» κοντά στους τροφίμους του Κέντρου Ψυχικής Υγείας
 Στους τομείς της Θείας Λατρείας, της Κατηχήσεως και της Φιλανθρωπίας, η ενορία μας δείχνει μια υπέροχη και αξιοθαύμαστη δραστηριότητα που οπωσδήποτε προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.
     Η τακτική Θεία Λειτουργία, που τελείται, οι καθιερωμένες λατρευτικές συνάξεις, όπως των Θεολόγων, των ταχυδρομικών, των πονεμένων και πενθούντων, των διαφόρων συλλόγων αποτελεί το κέντρο της ζωής των πιστών.Στην συνέχεια το Θείον Κήρυγμα, οι εβδομαδιαίες πνευματικές συναντήσεις, η λειτουργία των Κατηχητικών σχολείων όλων  των βαθμίδων και ηλικιών, αποτελεί κύριο μέλημα της ενορίας μας, ούτως ώστε από τη μια πλευρά να θωρακίζονται οι πιστοί από τις πλάνες των αιρέσεων και αντιχριστιανικών θεωριών και από την άλλη να μεταδίδεται σε αυτούς ο λόγος του Θεού και να καρποφορεί αναλόγως στις κουρασμένες από τα πάθη ψυχές τους.

     Έκφραση όλων των παραπάνω αποτελεί η φιλανθρωπία στην οποία η ενορία μας, με τις πρεσβείες της Θεοτόκου και πάντων των Αγίων, δραστηριοποιείται με ένθεο και ανιδιοτελές ζήλο.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

    Για τον σκοπό αυτό την 24η Φεβρουαρίου 2004 συστάθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με απόφαση της, και μετά από πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ιγνατίου, Εκκλησιαστικό Ίδρυμα ύπο την επωνυμία «Εκκλησιαστική Διακονία Αγάπης και Ποιμαντικής Μερίμνης η ‘’Αγία Ταβιθά’’ » που ανήκει στην Ενορία μας, και υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Η «Αγία Ταβιθά» προσφέροντας τρόφιμα και ρουχισμό στο ίδρυμα «Κιβωτός του Κόσμου»  και στον υπεύθυνο ιερέα π. Αντώνιο Παπανικολάου , στην Αθήνα.

  Το έργο της ‘’Αγίας Ταβιθά’’ και ο σκοπός στον οποίο αυτό αποβλέπει είναι θεάρεστα διότι:
         1. Καλλιεργεί το πνεύμα της Χριστιανικής διδασκαλίας και την κατά Χριστόν μόρφωσιν στα μέλη της.
       2. Ανακουφίζει και προστατεύει τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας (ηλικιωμένους, απόρους, ασθενείς, αναπήρους, ορφανά)
           3. Συμπαραστέκεται στους έχοντας ανάγκη όχι μόνο οικονομικά αλλά και ηθικά, απαλύνοντας έτσι τον πόνο τους.
           4. Αναπτύσσει το πνεύμα της συναδέλφωσης και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών.

     5. Δίνει το παρόν σ’ όλους τους τομείς της ενοριακής δραστηριότητας. 

Πρωτοχρονιάτικες ευχές και δώρα στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου