Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ιερά Πανήγυρις και υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία.

  Με κάθε λαμπρότητα θα εορτάσει και φέτος η ενορία μας τη μνήμη των Αγίων και Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Καθημερινά στον Ιερό μας Ναό τελούνται, το πρωί Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ο Εσπερινός και εναλλάξ η Ακολουθία των Χαιρετισμών και η Παράκληση των Αγίων.

   Την Πέμπτη 26 Ιουνίου η ενορία μας  θα υποδεχθεί την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ, που φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Βόρειας Εύβοιας και θα μεταφέρει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γέροντας Γαβριήλ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής.

   Η χαριτόβρυτη Τίμια Κάρα του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος θα φιλοξενηθεί στον Ιερό μας Ναό και θα τεθεί σε προσκύνηση προς ευλογία και αγιασμό των πιστών από την Πέμπτη 26 Ιουνίου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας 30 Ιουνίου, όπου συνοδεία ενοριτών θα επιστραφεί στην Ι. Μονή της Εύβοιας. 

  Γνωστή ανά το πανελλήνιο η Οσιακή μορφή του γέροντος κτήτορος της Σεβάσμιας Ιεράς Μονής, που βρίσκεται στο βόρειο μέρος της Εύβοιας όπου και συρρέουν πλήθη πιστών, επικαλούμενοι την χάρη και ευλογία Του.  Η εν λόγω Ιερά Μονή διαδραμάτισε ένα σπουδαίο και σημαντικό ρόλο, ιδιαίτερα στα χρόνια της σκλαβιάς, όπου έγινε τόπος και καταφυγή, για τους ταλαίπωρους κατοίκους της περιοχής. Ιδιαίτερα για τα σκλαβόπουλα, όπου ο απλοϊκός καλόγερος του μοναστηριού, ζωντάνευε την αποσταμένη ελπίδα για λευτεριά, στις καρδιές των σκλαβωμένων Ελλήνων. Ο Όσιος Δαυίδ συγκαταλέγεται στους τοπικούς μας Αγίους αφού χειροτονήθηκε Διάκονος στην Ιερά Μονή Κομνηνείου στο Στόμιο Λαρίσης.Το μοναστήρι του Οσίου στην Εύβοια είχε την ξεχωριστή ευλογία, να δεχτεί στους κόλπους του, καταξιωμένους μοναχούς και ασκητές, όπως την Οσιακή μορφή του μακαριστού γέροντος ιερομονάχου π. Ιακώβου Τσαλίκη, καθώς και του διαδόχου του Ηγουμένου π. Κύριλλου Γεραντώνη (+2012).

    Στις Ιερές Ακολουθίες θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιγνάτιος.


Εκ του Ιερού Ναού


Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα της Ιεράς Πανηγύρεως: 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου