Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Οι εορταστικές δραστηριότητες των νέων της ενορίας μας, την περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου


   Με την ευλογία του Θεού και προς δόξαν του γεννηθέντος Ιησού Χριστού, ολοκληρώθηκε και φέτος για τη νεανική μας κίνηση η πλούσια σε δραστηριότητες περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι νέοι του Ιερού μας Ναού επέλεξαν και φέτος να ζήσουν αληθινά και βιωματικά Χριστούγεννα μέσα στους κόλπους της Αγίας μας Εκκλησίας, πραγματοποιώντας διάφορες δραστηριότητες την μεγάλη αυτή και δοξαστική περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου.

    Ιερά Πανήγυρις Αγίου Σπυρίδωνος
   Λίγο πριν τη μεγάλη Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων, τα παιδιά των κατηχητικών τμημάτων υποδέχτηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιγνάτιο στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού, της ενορίας μας, όπου δέχτηκαν τις ευχές και τη στήριξη του για τις επικείμενες εορταστικές δραστηριότητες, καθώς και του Πρωτοσυγκέλου μας πατρός Αχιλλίου, ο οποίος δείχνει έμπρακτα και συνεχώς την αγάπη και το ενδιαφέρον του για το κατηχητικό έργο της ενορίας μας.

      Εορτή όλων των κατηχητικών της Ιεράς Μητροπόλως
   Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 οι νέοι μας παρακολούθησαν και συμμετείχαν στη Χριστουγεννιάτικη εορτή των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, όπου έψαλλαν τα κάλαντα, απήγγειλαν ποιήματα και δέχτηκαν τις ευχές και τα δώρα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.




    Επίσκεψη στην παιδιατρική του Πανεπ. Νοσοκομείου
  Ανήμερα της εορτής των Χριστουγέννων 25 Δεκεμβρίου 2014, τα παιδιά του μέσου και ανώτερου κατηχητικού σχολείου, επισκέφτηκαν με τον εφημέριο της ενορίας μας π. Δημήτριο και τους κατηχητές του Ναού, την Παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου μοίρασαν δώρα και ευχές στα μικρά παιδιά, που για λόγους ασθενείας δεν βρίσκονταν τις ημέρες αυτές στα σπίτια τους.


    Εορτή κατηχητικών σχολείων Ιερού Ναού
  Το απόγευμα της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εορτή των κατηχητικών σχολείων όλων των βαθμίδων. Μετά από ένα περίπου μήνα κοπιώδους προετοιμασίας, οι νέοι μας υποδέχτηκαν γονείς και ενορίτες στο δικό τους χώρο, στο Κέντρο Νεότητας του Ιερού Ναού και παρουσίασαν μια πλούσια σε ύμνους, παραδοσιακά κάλαντα και ποιήματα εορτή. 
  Στην εκδήλωση παρευρέθηκε όπως κάθε χρόνο ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Αχίλλιος, όπου επαίνεσε και συνεχάρη όλα τα παιδιά όπως και τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο κατηχητικό έργο, ενώ αναφέρθηκε και στην ιδιαίτερη και ξεχωριστή στιγμή κατά την οποία τα μεγαλύτερα παιδιά έδωσαν το δικό τους μήνυμα για τις ημέρες αυτές με το θεατρικό που ανέβασαν "Η Ζωή είναι Υπέροχη". 
 

   Οι νέοι μας συγκίνησαν και ενθουσίασαν τον κόσμο με τους ρόλους που ενσάρκωσαν δίνοντας προς όλους -με το κλείσιμο της εορτής- το πλέον χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο μήνυμα, αυτό της αξίας της ζωής και της σπουδαιότητας για τον κάθε Χριστιανό της παρουσίας στην καθημερινή του ζωή του προστάτη του και φύλακα Άγγελου. Του Άγγελου που προσευχητικά εναποθέτουμε όλες τις λύπες και στεναχώριες μας, ώστε να τις μεταφέρει στον Άγιο και Τριαδικό Θεό μας και να τις μετατρέπει σε χαρές και ευλογίες.

  
   Τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Σεβασμιώτατο και στα σπίτια των ενοριτων
  Την παραμονή της πρωτοχρονιάς το πρωί, οι νέοι μας βρέθηκαν στο Επισκοπείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως και έψαλλαν τα παραδοσιακά κάλαντα στον Σεβασμιώτατο κ. Ιγνάτιο, ενώ είχαν την ευκαιρία να ακουστούν και μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού και να μεταδώσουν στους Λαρισαίους ακροατές το μήνυμα του ερχομού του νέου χρόνου.
 Το ίδιο απόγευμα τα μεγαλύτερα παιδιά, του μέσου και ανώτερου κατηχητικού, πλημμύρισαν με τις φωνές τους, τους δρόμους της γειτονιάς μας, ψάλλοντας τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, αντάλλαξαν ευχές στα σπίτια των φιλόξενων ενοριτών και δέχτηκαν γλυκίσματα και πολλά άλλα κεράσματα.  



    Εκδρομή των κατηχητικών στο Οχυρό Ρούπελ και στη Γουμένισσα
  Το Σάββατο 3 του μηνός Ιανουαρίου 2015 τα κατηχητικά μας σχολεία πραγματοποιήσανε την καθιερωμένη ημερήσια εξόρμηση σε μεθοριακό φυλάκιο της Πατρίδος μας. Για φέτος οι νέοι μας επέλεξαν να επισκεφτούν με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ιγνατίου, το ηρωικό οχυρό Ρούπελ στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν και στην γραφική και πανέμορφη πόλη της Γουμένισσας όπου και επισκέφτηκαν τον οικείο Μητροπολίτη κ.κ. Δημήτριο.
   
   Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως κατά τη διάρκεια του Αγίου Δωδεκαημέρου, τα αγόρια όλων των κατηχητικών  τμημάτων, είχαν και την ξεχωριστή ευλογία της διακονίας στο Ιερό Βήμα, σε μια τόσο πλούσια λειτουργική περίοδο της Εκκλησίας μας.
   Συναισθανόμενοι οι υπεύθυνοι κατηχητές και ο εφημέριος του Ιερού Ναού την μεγάλη ευθύνη και υποχρέωση να μεταδώσουμε και να ποτίσουμε νάματα αλήθειας, πίστεως και εν Χριστώ ζωής στους νέους βλαστούς της εκκλησίας μας, ώστε να καρποφορήσει μέσα τους ο Λόγος του  Αγίου και Τριαδικού Θεού μας, ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας τους γονείς και ενορίτες για την εμπιστοσύνη και αγάπη τους στο κατηχητικό μας έργο.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 

Οι κατηχητές του Ιερού Ναού

Εορτή Χριστουγέννων κατηχητικών σχολείων














Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα






Εκδρομή στο οχυρό Ρούπελ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου