Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ενημερωτική συνάντηση κατηχητών και γονέων, με αφορμή τα νέα σχολικά εγχειρίδια στην Παιδεία

  
 Μια πολύ εποικοδομητική και συνάμα άκρως απαραίτητη συνάντηση, είχαν οι κατηχητές και οι γονείς των παιδιών του Ιερού μας Ναού, το απόγευμα του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου 2012.
   Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο "Αρχονταρίκι" της ενορίας μας, είχε σαν κυρίαρχο θέμα το μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει στα Σχολεία μας, όπου τα νέα βιβλία Γλώσσας, Θρησκευτικών και Ιστορίας χαρακτηρίζονται ελλιπέστατα και σε πολλά σημεία επικίνδυνα με βάση τα όσα αναγράφονται ως προς την Ελληνικότατη Πατρίδα και Εκκλησία μας.
  Κύριος ομιλητής ήταν ο κ. Θεόδωρος Κουτσιώρας Θεολόγος και Κατηχητής, ο οποίος ως εκπαιδευτικός και ο ίδιος, ανέλυσε διεξοδικά στους γονείς τα προβλήματα στην Ελληνική Παιδεία και τα ελλιπέστατα νέα σχολικά εγχειρίδια, ενώ στη συνέχεια επικεντρώνοντας στο θέμα "Τα θρησκευτικά παλαιά και σήμερα", έκανε μια περιδιάβαση, σε όλα τα μαθήματα των Θρησκευτικών, όλων των βαθμίδων, παρουσιάζοντας λάθη και παραλείψεις τους.
   Οι γονείς των παιδιών, μετά την παρουσίαση της πλούσιας και λεπτομερειακής έρευνας του κ. Κουτσιώρα, εξέφρασαν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους, για την βαθύτατη κρίση που διέρχεται πλέον και η Παιδεία μας.
  Λίγο πριν το τέλος της συνάντησης, με αίσθημα ευθύνης και ανησυχίας, γονείς και κατηχητές, ανανέωσαν το ραντεβού τους για μία ανάλογη συγκέντρωση μετά την περίοδο των εορτών, όπου θα συνεχιστεί η συζήτηση και θα αναλυθούν επίσης κατά τον ανάλογο τρόπο τα μαθήματα της Γλώσσας και της Ιστορίας.  
Οι κατηχητές του Ιερού Ναού











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου