Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Η Χριστουγεννιάτικη εορτή των κατηχητικών σχολείων

  
  Την Χριστουγεννιάτικη εορτή τους πραγματοποίησαν τα κατηχητικά τμήματα του Ιερού μας Ναού, την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012.Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Νεότητας του Ναού, τίμησε με την παρουσία του και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, πατήρ Αχίλλιος Τσούτσουρας, ο οποίος ευχήθηκε στους γονείς και στα παιδιά για μια καλή και ευλογημένη νέα χρονιά, ενώ αναφέρθηκε και στο πόσο σημαντικό αλλά και δύσκολο είναι οι σημερινοί νέοι να ζουν Χριστούγεννα κοντά στον Χριστό και στην Εκκλησία μας, παίρνοντας αφορμή από το θεατρικό δρώμενο των παιδιών και χρησιμοποιώντας και ένα λόγο του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου ο οποίος τονίζει την ανάγκη της επιστροφής μας στην Εκκλησία, και στην κατήχηση των αληθειών της πίστεώς μας.Τέλος επαίνεσε το έργο των κατηχητών και του σεβάσμιου Ιερέως μας π. Δημητρίου, όπως και όλων των παιδιών που συμμετείχαν.

  Οι νεανική κίνηση της ενορίας μας, παρουσίασε μια πλούσια σε ύμνους, ποιήματα, παραδοσιακά κάλαντα και θεατρικά δρώμενα εορτή,στην οποία συμμετείχαν τα παιδιά όλων των βαθμίδων των κατηχητικών τμημάτων.Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση ξεκίνησε με Ύμνους και Καταβασίες της Εορτής των Χριστουγέννων όπως και Πατερικές σκέψεις του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου τις οποίες απήγγειλαν τα παιδιά του Μέσου και Ανώτερου Κατηχητικού.
Τα μικρά μας κατηχητόπουλα, παιδιά των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού, έδωσαν την πιο ευχάριστη νότα στην εορτή, απαγγέλοντας με τον δικό τους μοναδικό τρόπο ποιήματα.
   Ακολούθησαν παραδοσιακά κάλαντα από την χορωδία και ποιήματα από τα παιδιά του κατώτερου κατηχητικού σχολείου, τα οποία και παρουσίασαν σε θεατρικό το πασίγνωστο διήγημα του Φώτη Κόντογλου "Το βλογημένο μαντρί". Στη συνέχεια οι νέοι του μέσου κατηχητικού σχολείου, εντυπωσίασαν αλλά και προβλημάτισαν το κοινό, με το θεατρικό δρώμενο "Χριστούγεννα στο Πήλιο", παρουσιάζοντας μια σύγχρονη οικογένεια και τις διαφωνίες στο εσωτερικό της, μεταξύ της μητέρας και του έφηβου γιου της παραμονές Χριστουγέννων, με αφορμή τον σωστό εορτασμό της ημέρας και το πραγματικό νόημα αυτής.Η αγάπη του Χριστού στο τέλος φανερώνεται και οι γεμάτες στοργή πράξεις της μητέρας, φέρνουν στη θύμηση του νέου, τα Χριστούγεννα κοντά στο Χριστό, που από μικρός ζούσε και θα συνεχίσει στο εξής να ζει.


   
   Λίγο πριν το κλείσιμο της εορτής, ο πατήρ Δημήτριος επαίνεσε τους γονείς για το ενδιαφέρον που δείχνουν όσο αναφορά την σωστή κατήχηση των παιδιών τους και τους ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην Εκκλησία μας και στους υπευθύνους νεότητας.
    Τα παιδιά παίρνοντας τα δώρα τους και την ευλογία του πατρός Αχιλλίου, αποχαιρέτισαν το κατηχητικό σχολείο για το 2012 και έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, καλωσορίζοντας τη νέα χρονιά!  


Οι κατηχητές του Ιερού Ναού





















   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου