Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Τα κατηχητικά μας στην ορεινή Καλλιπεύκη και στα Μοναστήρια του Πυργετού

   Το περασμένο Σάββατο 25 Μαΐου, οι νέοι των κατηχητικών σχολείων του Ιερού Ενοριακού μας Ναού, πραγματοποίησαν την τελευταία τους δραστηριότητα για την φετινή κατηχητική χρονιά, διοργανώνοντας μια ευχάριστη εξόρμηση στην πανέμορφη και κατάφυτη Καλλιπεύκη!  
   Με την ευχή του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ.κ. Ιγνατίου όπως και του εφημερίου της ενορίας μας, πατρός Δημητρίου, τα παιδιά όλων των βαθμίδων των κατηχητικών σχολείων, βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν μια πολύ ξέγνοιαστη και διασκεδαστική ημέρα, απολαμβάνοντας το υπέροχο πράσινο, τον καθαρό αέρα και το ατέλειωτο παιχνίδι!
   Το πρωί του Σαββάτου, περίπου 100 άτομα γονείς και παιδιά των κατηχητικών μας τμημάτων με την συνοδεία των κατηχητών, ξεκίνησαν την  εξόρμηση τους με προσκύνημα στις δύο ανδρικές Ιερές Μονές του Πυργετού, που ανήκουν στην Ιερά μας Μητρόπολη.
   Οι νέοι μας αρχικά επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, όπου εκεί, ο ηγούμενος π. Ειρηναίος και οι πατέρες υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τα παιδιά, δείχνοντας τη μεγάλη τους αγάπη και το εξαιρετικό τους ενδιαφέρον στην κατήχηση!Οι νέοι, αφού προσκύνησαν στο Καθολικό του Μοναστηριού, στη συνέχεια άκουσαν λίγα λόγια από τον γέροντα π. Ειρηναίο, ο οποίος περιέγραψε  εν συντομία την νεόδμητη Ιερά Μονή του Οσίου Νικοδήμου, αναφέρθηκε στα καθήκοντα ενός μοναχού, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε έναν μεγάλο ασκητή και παράδειγμα μετανοίας, τον Όσιο Μωυσή τον Αιθίοπα!Ο γέροντας, καθήλωσε την προσοχή και το ενδιαφέρον όλων, αναφέροντας στιγμές του Αγίου και προέτρεψε τα παιδιά να ζουν βίο μετανοίας και να προσέχουν τις πράξεις τους στην καθημερινότητα τους!Λίγο πριν την αναχώρηση, τα παιδιά δέχτηκαν και το πλούσιο κέρασμα των μοναχών, δείγμα της άριστης φιλοξενίας του μοναστηριού!     
Στο Καθολικό της Ι. Μ. Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου
   Επόμενος προορισμός, το γειτονικό μοναστήρι των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων, Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης.Εκεί υποδέχτηκε τα κατηχητόπουλα ο π. Αναστάσιος της αδελφότητας της Μονής, ο οποίος και οδήγησε τα παιδιά στο Καθολικό, για να προσκυνήσουν τα Άγια Λείψανα και την εικόνα των Αγίων Μαρτύρων της Λέσβου!Στη συνέχεια τα παιδιά αφέθηκαν να απολαύσουν την υπέροχη θέα προς τη θάλασσα, ενώ γεύτηκαν και το κέρασμα του Μοναστηριού με πολλά γλυκίσματα!Την ευχή του γέροντα της Μονής π. Διονυσίου και τη χαρά του για αυτή μας την επίσκεψη, είχαμε την ευλογία να δεχτούμε τηλεφωνικά, μιας και ο ίδιος δεν κατάφερε λόγω υποχρεώσεων να μας υποδεχτεί. 
Στο Μοναστήρι των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης
   Στη συνέχεια, το πρόγραμμα περιελάμβανε φαγητό και παιχνίδι στον πανέμορφο και κατάφυτο από Οξιές, Πεύκα και Έλατα χώρο της "Πατωμένης", στην ορεινή Καλλιπεύκη!Σε υψόμετρο 1100μ. πλάι στην τεράστια έκταση της αποξηραμένης λίμνης της Ασκυρίδος και σε ένα κλίμα δροσιάς, καθαρού αέρα και απέραντης ηρεμίας, τα παιδιά γευμάτισαν, έπαιξαν και χάρηκαν τον υπέροχο ανοιξιάτικο καιρό!

    Μία από τις πιο διασκεδαστικές στιγμές της ημέρας, ήταν όταν όλα τα παιδιά έλαβαν μέρος σε αθλητικούς διαγωνισμούς και μαθητικά παιχνίδια, όπου συμμετείχαν με μεγάλο ζήλο και γέλασαν με την ψυχή τους!

   Λίγο πριν την επιστροφή, δε θα μπορούσε να λείψει από το πρόγραμμα και η βόλτα στη θάλασσα.Οι νέοι μας βρέθηκαν στην παραλία των Νέων Πόρων για παγωτό, αναψυκτικό και τρέξιμο στην αμμουδιά!

   Στο κλείσιμο και της φετινής κατηχητικής περιόδου, οι κατηχητές του Ιερού Ναού αισθάνονται τεράστια την υποχρέωση να ευχαριστήσουν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιγνάτιο για το ενδιαφέρον του, τη στήριξη και την ευλογία του σε κάθε δραστηριότητα των νέων μας και αυτή την χρονιά, όπως και τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Αχίλλιο για την αγάπη που δείχνει συνεχώς προς όλα τα κατηχητόπουλα και την συνεχή παρουσία του στις περισσότερες των εκδηλώσεων.

Λίγο πριν την αναχώρηση...
Στο Μοναστήρι του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου...



Στην Ιερά Μονή των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης...


Στην Καλλιπεύκη, στο χώρο αναψυχής η "Πατωμένη" και οι αθλοπαιδιές...





















Στην παραλία των Νέων Πόρων



Οι κατηχητές του Ιερού Ναού



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου