Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Εκδρομή των κατηχητικών μας στο Διδυμότειχο και στο φυλάκιο 126 της 50ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Σουφλίου

Την Κυριακή 3 και Δευτέρα 4 του μηνός Ιανουαρίου 2016 τα κατηχητικά μας σχολεία πραγματοποιήσανε την καθιερωμένη εξόρμηση σε μεθοριακό φυλάκιο της Πατρίδος μας. Φέτος οι νέοι μας επέλεξαν να επισκεφτούν με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ιγνατίου τις ακριτικές περιοχές του Διδυμοτείχου, ενώ έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιτα  στο φυλάκιο 126 της 50ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στο Σουφλί.  
 
  
  Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου το πρωί τα παιδιά του μέσου και ανώτερου κατηχητικού, συνοδευόμενα από τον εφημέριο της ενορίας μας πατέρα Δημήτριο, τον π. Βασίλειο, τους κατηχητές και τους γονείς των μικρότερων κατηχητόπουλων αναχωρήσανε με πρώτο προορισμό τη Θεσσαλονίκη και την ενορία των Αγίων Τριών Ιεραρχών. Εκεί οι νέοι μας παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία, ενώ στη συνέχεια τους υποδέχτηκε ο προϊστάμενος του ιερού ναού πατήρ Παντελεήμων Χανόγλου για πρωινό κέρασμα.

  Στη συνέχεια της εκδρομής η παρέα των νέων βρέθηκε στην πόλη της Καβάλας για μεσημεριανό φαγητό και βόλτα στην όμορφη πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας, ενώ το απόγευμα επισκέφτηκε το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος του νομού Ξάνθης, μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους. Τα παιδιά αφού προσκύνησαν, δέχτηκαν κέρασμα στο Αρχονταρίκι από τους φιλόξενους πατέρες της Ιεράς Μονής.
   Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας οι εκδρομείς έφτασαν και φιλοξενήθηκαν στο μοναστήρι της Παναγίας Κορνοφωλιάς Έβρου που βρίσκεται στα δυτικά του χωριού Κορνοφωλιά Σουφλίου, πάνω στο λόφο "Κουρί" και τιμάται στη μνήμη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

  Το πρωί της επομένης, 4 Ιανουαρίου μετά το πρωινό κέρασμα στη Μονή τα παιδιά επισκέφτηκαν το φυλάκιο 126 της 50ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας του Σουφλίου. Οι Αξιωματικοί του φυλακίου και οι οπλίτες υποδέχτηκαν με πολύ θέρμη την αντιπροσωπεία των κατηχητικών μας και αφού έκαναν μια σύντομη ξενάγηση και αναφορά στο ιστορικό του φυλακίου, ευχαρίστησαν τον πατέρα Δημήτριο και τους νέους για τον κόπο τους να βρεθούν και να τους ευχηθούν σε ένα τόσο μακρινό μέρος από την πόλη τους.
   Λίγο πριν την αναχώρηση, οι πατέρες της συντροφιάς ευλόγησαν την Αγιοβασιλόπιτα και ευχήθηκαν στους Ακρίτες της Πατρίδος μας ενώ τα παιδιά τραγουδώντας τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα προσέφεραν στους στρατιώτες γλυκίσματα και αναμνηστικά δώρα. 
   Στο τέλος δεν έλειψαν και οι αναμνηστικές φωτογραφίες μπροστά στη Ελληνική σημαία του φυλακίου ψάλλοντας όλοι τον Εθνικό μας Ύμνο.
  Η πορεία των εκδρομέων συνεχίστηκε με προορισμό την πόλη του Διδυμοτείχου για μεσημεριανό φαγητό και καφέ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκέφτηκαν τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας για προσκύνημα όπου εκεί τους υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ.κ. Δαμασκηνός. Ο Σεβασμιώτατος αφού καλωσόρισε τα κατηχητικά μας στην πόλη μίλησε σχετικά για την μητροπολιτική του περιφέρεια και για τα καθημερινά προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Ακριτικός Ελληνισμός.    
   Η επιστροφή στην πόλη μας το βράδυ της ημέρας πέραν της κούρασης, άφησε στους νέους μας δυνατότερα συναισθήματα φιλοπατρίας και αναμνήσεις αγάπης για την Πατρίδα και τα ιδανικά της, καθώς επίσης και για τον πλούτο της Ελληνορθόδοξης Χριστιανικής μας Παράδοσης. 

Οι κατηχητές του Ιερού Ναού 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου