Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Οι δραστηριότητες της νεανικής κίνησης την περίοδο των Χριστουγέννων

Την καθιερωμένη τους Χριστουγεννιάτικη εορτή πραγματοποίησαν τα κατηχητικά σχολεία του ιερού ναού μας το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015. Η νεότητα της ενορίας μας παρουσίασε με τον δικό της τρόπο ύμνους, ποιήματα και παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον Κέντρο Νεότητας του ιερού ναού όπου και υποδέχτηκε γονείς και ενορίτες. Στο τέλος της εκδήλωσης ο πατήρ Δημήτριος προσέφερε σε κάθε παιδί από ένα αναμνηστικό της εορτής σαν ευλογία, ενώ οι κατηχητές ανανέωσαν το ραντεβού τους με τα παιδιά για το νέο έτος. 
   Την παραμονή της πρωτοχρονιάς το πρωί, οι νέοι μας βρέθηκαν στο Επισκοπείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως και έψαλλαν τα παραδοσιακά κάλαντα στον Σεβασμιώτατο κ. Ιγνάτιο, ενώ είχαν την ευκαιρία να ακουστούν και μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού και να μεταδώσουν στους Λαρισαίους ακροατές το μήνυμα του ερχομού του νέου χρόνου.

 Το ίδιο απόγευμα τα μεγαλύτερα παιδιά του μέσου και ανώτερου κατηχητικού και αντιπροσωπεία του κατώτερου, πλημμύρισαν με τις φωνές τους, τους δρόμους της γειτονιάς μας, ψάλλοντας τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, αντάλλαξαν ευχές στα σπίτια των φιλόξενων ενοριτών και δέχτηκαν γλυκίσματα και πολλά άλλα κεράσματα.   


   Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, τα παιδιά του μέσου και ανώτερου κατηχητικού σχολείου, επισκέφτηκαν με τον εφημέριο της ενορίας μας π. Δημήτριο και τους κατηχητές του Ναού, την Παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου μοίρασαν δώρα και ευχές στα μικρά παιδιά, που για λόγους ασθενείας δεν βρίσκονταν τις ημέρες αυτές στα σπίτια τους.


   Την Κυριακή 3 και Δευτέρα 4 του μηνός Ιανουαρίου 2016 τα κατηχητικά μας σχολεία πραγματοποιήσανε την καθιερωμένη εξόρμηση σε μεθοριακό φυλάκιο της Πατρίδος μας. Για φέτος οι νέοι μας επέλεξαν να επισκεφτούν με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ιγνατίου τις ακριτικές περιοχές του Διδυμοτείχου, ενώ έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιτα στο φυλάκιο 126 της 50ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στο Σουφλί.  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 

Οι κατηχητές του Ιερού Ναού


Φωτογραφικό άλμπουμ 

   Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου