Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Η εκδήλωση των κατηχητικών της Μητροπόλεως μας για την 25η Μαρτίου 1821


   Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εορτή των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς μας Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, για την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
    Το πρωί της περασμένης Κυριακής, Α' Κυριακής των Νηστειών της Ορθοδοξίας, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, πλημμύρισε από τις παιδικές φωνές των μικρών κατηχητόπουλων όλων των ενοριών που με τα τραγούδια και τα ποιήματα τους, τίμησαν τους ήρωες του '21, ενώ οι νέοι του Γραφείου Νεότητας, γεμάτοι φλόγα και ενθουσιασμό, ενσαρκώνοντας τους αθάνατους αγωνιστές της επανάστασης, συγκίνησαν και ξεσήκωσαν το κοινό με την όλη ερμηνεία τους.
    Η εορτή ήταν αφιερωμένη στον Στρατηγό της επανάστασης, τον αετό της Ρούμελης Γεώργιο Καραϊσκάκη και στα πρωτοπαλίκαρα του που πολέμησαν μαζί του για να απελευθερώσουν την Ελλάδα από τα 400 χρόνια Τουρκικής σκλαβιάς.
 Την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ιγνάτιος, ο οποίος δε παρέλειψε να ευχαριστήσει γονείς και κατηχητές για την καθοριστική και μεγάλης σημασίας σωστή ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών, όπως και την υπεύθυνη της όλης εορτής κ. Μαρία Παπακαλούση δασκάλα και κατηχήτρια αλλά και την υπεύθυνη του τμήματος των παραδοσιακών χορών κ. Νικολέτα Παπαγεωργίου νηπιαγωγό και κατηχήτρια.
  Τέλος ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του μεγάλου οπλαρχηγού  Γεωργίου Καραϊσκάκη. Για την αγάπη που έτρεφε για την Κούλουρη, τη Σαλαμίνα και τη μεγάλη του επιθυμία να ταφεί στο ναό του Αγίου Δημητρίου, του προστάτη του. Εκεί που μέχρι και σήμερα σώζεται και ο τάφος του, εντός του ιερού ναού. Ο Σεβασμιώτατος, θυμήθηκε τα δικά του παιδικά χρόνια στο νησί, τις εκδηλώσεις μνήμης στους μεγάλους αγωνιστές του 1821, αλλά και την ιδιαίτερη και ξεχωριστή τιμή που απέδιδαν στο πρόσωπο του αθάνατου Στρατηγού, του ήρωα της Κούλουρης του Αθάνατου Γεωργίου Καραϊσκάκη. 

" Παιδιά μου, να νταγιάσετε, να γίνετε ένα σώμα. 
Να μη χαθεί η πατρίδα μας, την πάρτε στο λαιμό σας. 
Μένα με παν στην Κούλουρη, πέρα στον Αϊ-Δημήτρη, 
που είναι παντοτινός γιατρός, αυτός θα με γιατρέψει "












Οι νέοι της ενορίας μας, που συμμετείχαν στο θεατρικό "Ο Αετός της Ρούμελης".






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου